Сăutare:consum de carne
Câte porții de fructe, nuci, pește și carne ar trebui să mâncăm săptămânal pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare? Ce mit desființează un nou studiu despre dietele sănătoase
Lipsa din dietă a unor alimente a fost asociată cu un nivel mai ridicat de boli cardiovasculare și decese la nivel mondial, într-un nou studiu realizat la nivel global în 80 de țări. Organizația…
-
09 Iulie 2023 15:15
Etichetele produselor alimentare vor conține informații mai detaliate despre conținutul acestora
Proiectul de lege care prevede noi măsuri de protecție a consumatorilor, prin oferirea mai multor informații despre conținutul produselor alimentare, a fost adoptat de Parlament, în lectura a doua,…
-
27 Aprilie 2023 15:48
Cerințe mai stricte față de eticheta produselor alimentare
Consumatorii vor avea acces la informații mai detaliate despre produsele alimentare achiziționate. Guvernul a aprobat completarea cadrului normativ național cu prevederi ce țin de trecerea pe etichetă…
-
17 Februarie 2023 16:00
Un consum excesiv de carne cu nitriți crește riscul de cancer, spun cercetătorii
Omul de știință Chris Elliott OBE a cerut miniștrilor britanici să interzică utilizarea nitriților în alimente, după ce cercetările au evidențiat riscul „clar” de a dezvolta cancer în cazul…
-
04 Ianuarie 2023 15:56
În Spania, consumul excesiv de carne bagă zâzanie în guvern | Ministrul Garzón: Risipim resursele | Pedro Sanchez: Mă topesc în fața unei coaste de vită
Atunci când ministrul spaniol al consumului face campanie împotriva consumului excesiv de carne în țara mezelurilor, însuși premierul este cel care îl pune la punct afirmând că se topește în…
-
09 Iulie 2021 17:03
STUDIU | Consumul alimentelor pe bază de plante la cină poate reduce cu 10% riscul de boli de inimă
Persoanele care mănâncă prea mulți carbohidrați rafinați și grăsimi animale la cină prezintă un risc mai mare de boli cardiace în comparație cu cele care consumă astfel de produse la micul…
-
27 Mai 2021 13:22
Cercetătorii ONU vor face un apel pentru renunțarea la consumul de carne pentru încetinirea încălzirii globale
Oamenii de știință ai ONU urmează să facă un apel pentru încetinirea încălzirii globale prin consumarea unei cantități mai mici de carne și creșterea numărului alimentelor bazate pe plante.…
-
08 August 2019 09:05
RAPORT | Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate provocată de alimentele ultraprocesate
Proastele obiceiuri alimentare, precum creșterea consumului de produse ultraprocesate, a provocat o epidemie de obezitate în Europa, care nu numai că sporește riscul de a suferi boli grave, ci presupune…
-
21 Mai 2019 12:10
Premieră | Carne provenită din celulele unei pene de găină, fără ca pasărea să fie sacrificată
O firmă americană a reușit să producă în laborator carne provenită din celulele prelevate din pana unei găini, fără ca pasărea să fie sacrificată. Invenția vine în contextul în care creșterea…
-
17 Octombrie 2018 18:59
Ce alimente te fac mai DEȘTEPT
Un regim alimentar sănătos potențează creierul, îmbunătățește memoria și capacitatea mentală.
-
26 Mai 2015 08:23
Ne pregătim silueta pentru vară: Dieta japoneză
E știut că japonezii au cel mai mic procent de persoane supraponderale, iar acest fapt se datorează faptului că urmează un regim alimentar foarte riguros și sănătos.
-
19 Mai 2015 14:47